top of page

Календар робіт в саду навесні

Обновлено: 9 мар.


І знову весна, і вона прекрасна. Людина і природа в очікуванні дива пробудження землі та рослинності після зимової сплячки. Зима цього року не дуже побалувала нас снігом та морозами. І це потрібно враховувти .У ґрунті ще багато вологи і це добре для саду та його розвитку. Але для потенціалу саду також важлива наша увага в цей період. Наш сад вміє цінувати турботу та догляд. Він так само, як і всі ми потребує уваги. Його здоров'я, стан, стійкість до хвороб, а значить і його краса, багато в чому залежать від того, як сад перезимував зиму і як були проведені роботи з підготовки саду до літнього сезону. Наш календарь робіт в саду навесні дозволить виконати весь список робіт у правильний період і тоді Ваш сад буде здоровим та красивим.


ЧЕК-ЛИСТ РОБІТ НАВЕСНІ

Ми хочемо вам ознайомити вас із чек-листом на весняний період, за яким працюємо ми у своїх садах, і який рекомендуємо використовувати нашим замовникам:

  1. Побілка стовбурів фруктових дерев – лютий/березень.

  2. Обрізання плодових дерев та чагарників - лютий/березень.

  3. Демонтаж зимового укриття рослин та дерев - березень.

  4. Обробка саду протигрибковими засобами – березень.

  5. Огляд стовбурів дерев щодо наявності шкідників, що зимують - лютий/березень.

  6. Огляд пошкоджень, тріщин та ран на корі та стовбурах дерев з подальшою обробкою.

  7. Перше підживлення садових та декоративних культур - березень/квітень.

  8. Установка капканів для садових шкідників (ловчих поясів) – березень.

  9. Аерація та корифікація газона - березень/квітень.

  10. Формувальна стрижка декоративних дерев та чагарників - березень/квітень.

  11. Видалення залишків листя та рослинності - березень/квітень.

  12. Обробка декоративних та хвойних від хвороб та грибів - березень/квітень.

  13. Обрізання троянд – березень/квітень.

  14. Підживлення саду - березень/квітень.

  15. Внесення весняних добрив для газону - березень/квітень.

  16. Відкриття троянд та винограду після зими-березень/квітень.

  17. Формувальна обрізка ялинки - березень/квітень.

  18. Внесення добрив під плодові дерева – березень/квітень.

  19. Запуск автоматичного поливу – квітень.

  20. Формування та стрижка садових бордюрів та форм - травень

Якщо ви вчасно та якісно виконаєте всі ці роботи – ваш сад буде заряджений енергією та життям для яскравого та цікавого сезону.


Обрізка дерев

Особливо важливо своєчасно (дивіться календарь робіт в саду) та якісно зробити обрізку дерев. Ця стосувалася б проста процедура є основною для формування здорових рослин та їх зростання. Проведіть обрізку гілок мертвої та хворої деревини та зніміть старе листя. Якщо ви викидаєте опале листя, яке накопичується у вас на подвір'ї восени, можливо, ви не знаєте, що воно може бути корисним. Насправді це природна мульча, яка згодом допомагає покращити якість ґрунту, створюючи природний шар компосту.


Роботи в саду

Навесні ґрунт рясно просочений вологою і тому якщо у вас глинистий і важкий ґрунт, цей період року можна використовувати для викопування траншей та прокладання комунікацій у саду. А все тому, що яскравим та цікавим зможе зробити ваш сад ландшафтне освітлення ділянки. Докладніше про це на сторінці ЛАНДШАФТНЕ ОСВІТЛЕННЯ.


Так як погода набагато комфортніша в порівнянні з літніми спекотними днями, то найкращого часу для роботи в саду і не знайти. Грунт набагато легше копається, тому що він уже тепліший і просочений вологою. Крім того, рослини, як правило, дешевші в садових центрах саме в цей період, тому що вони ще не вкриті красивими квітами і постачальники поки не провели переоцінку.

навесні ви можете витончено внести доповнення до існуючих посадок.

Однак, якщо ви живете в районі з особливо холодними зимами, важливо при підборі рослин для вашого саду звернути свою увагу на витриваліші сорти рослин, такі як маки або півонії, і більш ретельно доглядати їх. Переконайтеся, що ви посадили кореневий ком правильно, без повітряних кишень у ґрунті.


Посадка дерев

Весна – це чудовий час для посадки вічнозелених дерев, а також листяних декоративних дерев та чагарників. Прекрасно підходять для весняної висадки японські клени, яблуні Сарджент або плакуча вишня. Якщо ви шукаєте широколисте вічнозелене листя, тоді варто звернути увагу на морозостійкий самшит або білі азалії, вони добре почуваються в холодну погоду. Вічнозелені рослини, такі як кипарис Хінокі та ялина, можна вирощувати відразу в контейнерах, тільки потрібно пам'ятати, що таким контейнерам взимку знадобиться вода та уважний догляд, особливо якщо немає снігового покриву. Посадка хвойних дерев на ділянці або пересадка хвойників також краще переноситися провесною або пізно восени. Правила посадки хвойних дерев докладно описані на сторінці нашого сайту Посадка хвойних.



Одним із наших улюблених плодових культур є лохина. Її ви можете зустріти в асортименті більшості наших садів. Але з часом виникає проблема з голубиною – лист стає дрібним і втрачає колір.


Рішення: Перевірте кислотність ґрунту в зоні зростання куща.


Голубика любить увагу до себе та дотримання графіка догляду:

  • Яма 80 діаметр чисто кислий торф, без імпровізації доставки ґрунту з лісу.

  • Мікориза спочатку в корінь під час посадки.

  • Виконати дренаж. Хорошим рішенням можливо використання великої кори.

  • Рясний Полив у поєднанні з добре дренованим ґрунтом.

  • У березні – підкислюємо! Якщо треба – додаємо влітку

  • І з квітня по червень кожен місяць спец добрива.


Запуск автоматичного поливу

Весна чудовий час для облаштування свого саду та виконання ландшафтних робіт. Ціни на ландшафтні роботи можна побачити на сторінці нашого сайту ПРАЙС. Або ви можете виконати монтаж крапельного поливу ціна, якщо ви ще не реалізували цей чудовий інструмент створення комфорту для рослин в саду. Вартість монтажу крапельного поливу викладена на сторінці КРАПЕЛЬНИЙ ПОЛИВ.

Запуск автоматичного поливу рослин навесні також потребує уваги та передбачає такі роботи:


Запуск автоматичного поливу рослин навесні передбачає такі роботи:

  1. Підготовка інструментів та матеріалів: підключення водопроводу, підготовка автоматичної системи поливу та датчиків.

  2. Встановлення та налаштування автоматичної системи поливу: встановлення регуляторів потоку, встановлення насоса тощо.

  3. Підбір та підключення датчиків: датчиків вологості, датчиків температури тощо.

  4. Програмування системи поливу: встановлення часу та частоти поливу, а також встановлення параметрів для роботи датчиків.

  5. Перевірка системи: перевірка всіх елементів системи на працездатність та коректність встановлених параметрів.


І головне: якщо ви вчасно та якісно виконаєте всі ці роботи – ваш сад буде заряджений енергією та життям для яскравого та цікавого сезону.


Надихнеться на зміни в саду і створити дійсно красивий ландшафтний дизайн або внести нові та свіжі штрихи у дизайн вашого саду вам допоможе сторінка нашого сайту ПОРТФОЛІО.


Якщо Вам потрібна допомога з озеленення або догляду за вашим садом, наші спеціалісти Ваш Новий Сад готові Вам допомогти. Перейти до розділу ОЗЕЛЕННЯ КИЇВ.


І для того, щоб час, який ви проводите в саду, не був тягарем і приносив тільки задоволення - ми рекомендуємо робити посадки квітників у ландшафтному стилі Нової Хвилі. Приклад саду з такого роду посадками на нашому каналі нижче:


Бажаємо вам проводити багато часу цього сезону у Вашому Прекрасному Саді.


Щиро Ваш,

Ваш Новий Сад


553 просмотра0 комментариев
bottom of page