top of page
  • vmanoylo1

Монтаж та встановлення габіонів - Технологія укладання габіонів


Хочемо вас познайомити з ще одним садом цього сезону, який ми незаслужено обійшли увагою. А він вартий уваги. Адже головним мотивом та акцентом у дизайні цього проекту стало вогнище з габіонів, яке затишно розташувалось у самому серці ділянки. Тема габіонів у дизайні саду не нова, але вогнище з габіонів все частіше стає обов'язковим атрибутом сучасного та стильного саду. Монтаж та встановлення габіонів вже не один рік є одним із напрямків діяльності нашої компанії, і ми з радістю взялися до роботи. Технологія укладання габіонів хоч і не є складною, але вимагає уважного та відповідального ставлення до кожної деталі та всього процесу складання габіону. Досвід у монтажі та встановленні габіонів не тільки важливий, але і є ключовим фактором успіху.



Нижній сад у цьому проекті став продовженням верхнього саду, який наша компанія створила ще 4 роки тому, і який вже підріс та захоплює господарів своїм об'ємом та буянням фарб. Захоплені езотеричними навчаннями та духовними практиками наші замовники з натхненням зустріли нашу пропозицію побудувати вогнище у центрі ділянки, на затишних та зручних сидіннях якої вони зможуть проводити час із друзями, дітьми та собою. У такому місці можна проводити довгі літні вечори з зоряним небом над головою в оточенні розкішного та затишного саду. Складність цього проекту полягала у правильному доборі рослин цієї ділянки. Територія ділянки розташована в тіні, адже сад із трьох боків оточений лісом. Коли ми будували верхній садок, навколо було необроблене поле і замовникам хотілося створити затишний куточок на дачі. Пізніше, коли навколо почали забудовуватись ділянки, створений нами сад убезпечив господарів від шуму, пилу та поглядів із сусідніх ділянок. Великий перепад висоти між верхньою терасою та нижнім садом диктував необхідність будівництва підпірних стін та відведення води з дороги.



При будівництві нижнього саду в 2020 році, ми ставили такі цілі: Створити Атмосферний сад з мінімальним доглядом. Господарі багато подорожують і час на дачі воліють проводити в розслабленому стані та спокої.

Створити додаткові зелені ширми. Зовсім близько від паркану виріс бетонний і високий будинок з великими вікнами. Будівництво в розпалі і створює додатковий дискомфорт і привертає увагу. Сад повинен поєднуватися за стилем з верхньою частиною, де переважають сонцелюбні рослини, трави та багаторічники. Але всі ці завдання вже неодноразово вирішувала команда студії ландшафтного дизайну Ваш Новий Сад і цей сад не став винятком. Спуск у зону багаття ми виконали витонченою дорожньою з дубових шпал. Трави успішно вирішили завдання наповнення саду для сім'ї. Чотири плодові дерева та ірги вже ростуть у верхній частині саду, а в нижньому саду висаджені ялинки, декоративні яблуні, чагарники та трави. Це справжній лісовий сад-поляна. Монтаж габіонів зайняв один день. Ще один день на встановлення конструкцій на підготовлену основу та заповнення його щебенем великої фракції. Красива та монолітна конструкція не тільки здатна виконувати функцію місця відпочинку, а й служить підпірною стінкою для частини схилу.


Монтаж габіонів відео


Автор статті: експерт у галузі ландшафтного дизайну та головний ландшафтний дизайнер компанії Ваш Новий Сад - Вікторія Манойло

#ландшафтныйдизайн #ustanovkagabionov #montazhgabionov


Часті питання - FAQ


Як укладати каміння у габіони?

Розмір фракції наповнювача повинен бути не меншим за розмір клітинки сітки. Наповнювач засипається та поетапно трамбується в порожнину конструкції. При цьому важливо не допустити деформації геометрії форми конструктиву.

Як збирати габіони?

Влаштування габіонів не складний, але трудомісткий процес. У процесі складання наші фахівці використовують спеціалізований інструмент, але в побуті достатньо використовувати молоток, плоскогубці та брухт. І якщо у вас є інструкція зі складання, то слідуйте кожному її кроку і це набагато спрощує процес.


348 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page